ÁSZF

Adatvédelmi tájékoztató

Jelen Adatvédelmi tájékoztató célja, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően meghatározza a kezelt adatok, illetve azok nyilvántartási rendszerének legfontosabb szabályait, mellyel biztosítható az adatvédelmi rendelkezésekhez fűződő követelmények magas szintű érvényesülése. Jelen Adatvédelmi tájékoztató maradéktalanul biztosítja továbbá, hogy a Szolgáltató (Dragonmotor) által kezelt adatokhoz jogosulatlanul illetéktelen ne férhessen hozzá, illetve nyilvánosságra azok ne kerülhessenek.

 

Az adatkezelés jogalapja

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5.§-a alapján az érintett önkéntes hozzájárulása.

 

A kezelt adatok köre

A honlap használata során rögzítésre kerül a felhasználó számítógépének IP-címe, a látogatás kezdő es befejező időpontja, illetve egyes esetekben – a felhasználó számítógépének beállításától függően – a böngésző és az operációs rendszer típusa. Ezen adatokat a rendszer automatikusan naplózza. A Szolgáltató a naplófájlban található adatokat nem kapcsolja össze egyéb személyes adatokkal.

 

Az adatkezelés célja

A felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében az adatok kezelésének célja a felhasználó jogosultságának azonosítása. Az adatokat a Szolgáltató felhasználhatja statisztikai célokra, továbbá arra, hogy a honlap látogatása során a letöltött oldalakon, és a Szolgáltató által kiküldött hírlevelekben a felhasználó érdeklődési körébe tartozó reklámok/tartalmak jelenjenek meg. Az adatok ilyen célú felhasználását a felhasználó – leiratkozással – megtilthatja.

 

A honlap használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében az adatok tárolása kizárólag technikai és statisztikai célokat szolgál. Az anonim látogató azonosító, mint jelsorozat (cookie, süti) önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas.

Az adatkezelő személyes adatokat harmadik személyeknek csak a felhasználó hozzájárulása esetén adja át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra.

 

A fentiekre tekintettel biztosítjuk Önt arról, hogy a DragonMotor elkötelezett az Ön adatainak védelme mellett. A dragonmotor.hu honlap működése során a rendelkezésére álló minden eszközzel védi a látogatói és ügyfelei személyes adatait, jogait, melynek keretén belül betartja a Polgári törvénykönyvről szóló, valamint a vonatkozó egyéb jogi szabályozások rendelkezéseit.

 

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló jelenleg hatályos törvény célja többek között az adatok kezelésére vonatkozó alapvető szabályok meghatározása annak érdekében, hogy a természetes személyek magánszféráját az adatkezelők tiszteletben tartsák.

 

Fentiekre tekintettel a DragonMotor az adatvédelmi politikájára figyelemmel kötelezettséget vállal arra, hogy

 

az Ön személyes adatait tisztességesen, valamint a vonatkozó jogi szabályozásokban foglaltaknak megfelelően dolgozza fel, az adatokat csak meghatározott és törvényes célra tárolja, attól eltérő módon az Ön kifejezett és egyértelmű beleegyezése nélkül nem használja fel, megfelelő biztonsági intézkedéseket tesz az adatállományokban tárolt személyes adatok védelme érdekében, a jogtalan hozzáférést, megváltoztatást vagy terjesztést megakadályozza.

DragonMotor.hu a szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos adatokat az igénybe vevő hozzájárulásának hiányában csak akkor kezelheti, ha azok az igénybe vevővel közvetlenül nem hozhatóak összefüggésbe.

 

A kezelt adatokat a Szolgáltató vagy közvetlen megbízottja – mint Adatkezelő – jogosult tárolni és azokat statisztikai célokra összesítve, beazonosításra alkalmatlan módon szabadon felhasználni. A felhasználók adatait közvetlen üzletszerzésre az Adatkezelő csakis azok hozzájárulása esetén használhatja fel.

 

Az Adatkezelő kötelessége és egyben felelőssége, hogy a kezelt adatok jogosulatlanul – egyértelmű jogszabályi rendelkezés hiányában – harmadik személy részére megismerhetővé ne válhassanak.

 

A felhasználó kérésére a kezelt személyes adataival kapcsolatban tájékoztatást adunk vagy az adatokat az arra jogosulttól származó kérés esetén módosítjuk, illetve töröljük.

 

Személyes Információgyűjtés

A DragonMotor.hu bizonyos általános információkat is gyűjthet, melyeket az Ön böngészője küld el minden weboldalnak, amelyet meglátogat, mint pl. az Ön IP címe, böngészőjének típusa és nyelve, hozzáférési idők és a vonatkozó weboldalak címei. Szolgáltató alkalmaz weboldalelemző eszközöket információgyűjtésre látogatói szokásairól, mint pl. azok a helyek, ahonnan a látogatók a weboldalra kerülnek, a keresőmotor(ok) és azok a kulcsszavak, amelyeket az oldal, és azon belül az egyes aloldalak megtalálásához használtak. Az adatok kizárólag statisztikai célokat szolgálnak, az IP cím és a naplófile egyes esetekben személyes adatnak minősülhet.

 

A dragonmotor.hu portál egyes alkalmazásai kis szöveges információs fájlokat, ún. „cookie”-kat használnak, amelyek a felhasználók azonosításának és további látogatásának megkönnyítése érdekében a látogatók merevlemezén tárolódnak. A portál felhasználója meghatározhatja, hogy kívánja-e fogadni a cookie-kat vagy sem, illetve kapjon-e értesítést arról, ha a megtekintett oldal cookie-t küld számára. Amennyiben Ön számítógépének böngészőjében engedélyezi a cookie-k használatát, úgy hozzájárul ahhoz, hogy az így közvetített információt a DragonMotor.hu a működtetés céljából felhasználja.

 

Az adatkezelés időtartama

A felhasználó által a regisztráció során kötelezően, vagy önkéntesen megadott adatokat a Szolgáltató addig jogosult kezelni, amíg a Szolgáltató által biztosított leiratkozási lehetőséggel a felhasználó nem él. (A felhasználó önkéntes döntése alapján, törlési igényének beérkezésétől számított 5 munkanapon belül a Szolgáltató törli az adatokat. Amennyiben a felhasználó jogellenesen, megtévesztően használ személyes adatot, vagy bűncselekményt valósít meg, akkor a felhasználási feltételekben biztosított módon a Szolgáltató a regisztráció törlésével egyidejűleg valamennyi személyes adatát a tudomásszerzéssel egyidejűleg azonnal törölheti).

 

Tegye meg észrevételeit

DragonMotor.hu várja észrevételeit jelen Adatvédelmi tájékoztatóval kapcsolatban, és kéri Önt, hogy amennyiben kérdései merülnének fel, a dragonmotor.uzenet@gmail.com címen vegye fel velünk a kapcsolatot.

A Szolgáltató Látogatói visszajelzéseit figyelembe véve, alkalmanként frissítheti jelen dokumentumot, ezért javasoljuk, hogy amennyiben bizonytalan személyes adatainak biztonságát illetően, tekintse át újból az Adatvédelmi tájékoztatónkat.